Tisdag

| Postat i: 2010
0
Har varit en väldigt lång dag idag, men har hunnit med mycket :)

Imorse, eller kl 9.00, satt jag i frisörstolen hos Johanna för en förändring. Blev inte som jag hade tänkt mig men jag gillar det ändå :) Bild kanske kommer upp inom kort. Direkt då jag var klar hos Johanna for jag direkt till praktiken och har hunnit med lite olika saker där. Efter jag slutat for jag förbi hos Nina en sväng innan det bar av för lite innebandyträning med korpenlirarna (; Så var borta från halv 9 imorse till halv 10 ikväll ;p Men jag gillar då det är lite fart i vardagen!

Imorgon blir det praktik och sedan hem och plugga! Skolan börjar ju om nästa vecka ;/ Vill ju vara kvar på STaR längre,!

Nu blir det godnatt för att orka med morgondagen, Sovgott :)



Í'm gonna fight for you!

...

| Postat i: dikter
0

Every step I take
Every move I made
Every single day
Every time I pray
I’ll be missing you..


Söndag

| Postat i: 2010
0

Gårdagens födelsedagsfirande märks av idag, haha! Sov av och till fram till klockan 16.00. Så får se hur det går att sova sen ikväll.

Dagen igår började iaf att jag for på stan med brorsan och gjorde bort alla julklappar förutom en. Såhär tidigt brukar vi aldrig vara klara med dem :) skönt!

Sedan kl 17.00 var jag hos Linda och Lövan för att förbereda överraskningspartyt för Lövan! Linda hade verkligen smygit hela veckan för all inhandling och planering för att han inte skulle märka något. Så dom två for och åt medan vi anlände och förberedde oss ;o Lövan hade frågat Linda om dom inte skulle bjuda hem oss för att dricka nån öl och bara ta det lugnt, å Linda sa att det skulle bara vara dom två under kvällen! Men efter dom hade ätit så fick han ha en ögonbindel för att inte veta vart dom skulle, å han blev riktigt överraskad när dom kom hem och fick ta av sig bindeln å vi skrek SURPRISE! :) En riktigt rolig kväll som det alltid brukar bli med detta gäng :) På challenge var det även mycket folk som man kände så det var en helt perfekt kväll (;

Nu ska jag förbereda mig lite inför två undersökningar imorgon, knä och axel. Sedan blir det att se "Vem kan slå Filip och Fredrik" innan det blir läggdags :)



gamla bilder från valborg hos mig, men detta gäng klår allt!


...

| Postat i: dikter
0

Where ever you are
what ever you do
you most remember
I'll always love you.


Torsdag

| Postat i: 2010
0
Igår kväll hade jag parkinson och idag känns det som att jag har en typ av stroke. Armarna, magen och ryggen vill inte samarbeta då jag ska röra mig ;p haha! Men jag älskar att ha träningsvärk, då vet man att man har gjort något ansträngande :)

Orkar inte skriva så mycket mera idag för nu blir det godnatt så jag är pigg imorgon, kan inte fatta att det snart redan har gått en vecka av denna praktikperiod. Jag vill inte att det ska ta slut så fort, älskar där jag är nu! Helt i min stil :)



Nu är det verkligen SVIN kallt ute, å imorgon ska dom ta bort ett fönster på praktiken så funderar allvarligt på att aldrig ta av mig täckbyxorna imorgon, BURR! ;)

Onsdag

| Postat i: 2010
0
Idag har jag tränat både flowin och box, kan säga att imorgon bitti kommer det att bli jobbigt att kliva upp ur sängen. Haha! Men jag älskar att ha träningsvärk. Johan (min handledare) har även inplanerat att jag ska prova vibroträningen på STaR, han snackar även om ett program som heter utmaningen? Undrar vad det är för jobbigt program ;) Jag antar utmaningen!

Nu när jag sitter och skriver skakar mina händer som om jag skulle ha parkinsons sjukdom, är grymt svårt att kontrollera händerna efter boxen. Sitter och små skrattar åt mig själv emellanåt jag skriver!

Imorgon blir det ingen sovmorgon då jag först måste upp för att skjutsa mamma till jobbet, sedan fara till tandläkaren, förbereda inför uppdrag jag fått av Johan och sedan bege mig till praktiken. Detta ska jag hinna till halv 12 då jag måste fara mot STaR (;

Nu blir det godnatt så man orkar med morgondagen ;)



Detta var mitt hus under min tid i arvidsjaur!



Och detta var mina grannar :)


Ps. Linda: haha! jag försöker så gott jag kan ;) ds.

...

| Postat i: dikter
0

En bror ger stöd och trygghet
som pojke och som man.
När man behöver hjälp
så gör han vad han kan.

Han ger gärna goda råd,
ett handtag och sin tid.
I livets alla skeden
så finns han där bredvid.

Tillsammans har man minnen
från en tid i samma hus...
Alla lekar som man lekte
och en hel del hyss och bus.

Ja, en brorsa är en dyrgrip
som liten och som stor...
Och nog var det extra bonus
att få just dig till bror.


...

| Postat i: dikter
0

Love you of all the friends I ever met,
you the one I wont forget,
and if I die before you do,
I go to heaven and wait for you!


Tisdag

| Postat i: 2010
0
Först en uppdatering om vad som hänt de senaste dagarna :)

Fredag var jag bara hemma med mor och far, som vanligt, och slöade. Packade även upp alla saker som jag haft i arvidsjaur, det är svårt att packa in allt i rummet när det brukar ligga i resväskan. Vars ska allt nu? haha! Ska ju vara hemma i två veckor då jag har praktik nära hemmet :)

Lördag for jag en sväng på stan för att hitta antingen kläder eller julklappar, men hitta inget av det. Var nog inte så shopping sugen som jag trodde. Sen for jag å planerade med gänget som ska med till kåbdalis under nyår, LÄNGTAR! På kvällen såg jag först film med Linda E för att sedan avsluta kvällen med bilkurragömme med pojkarna ;) ´Grymt roligt att göra ngt annat än att bara sitta hemma eller festa ;p

Söndag blev en dag där jag dammsög, dammtorka, böt gardiner, möblerade om och förberedde inför julpyntet! Skönt att ha gjort bort den städningen.

Igår, måndag, var första dagen på STaR. Ganska intressant vilken skillnad det är på de olika praktikplatserna jag har varit på hur dom jobbat. Inget har varit dåligt men det skiljer sig i tänk å så :) På kvällen blev det att fara på StepIn med mamma och träna! Måste skaffa mig något sorts träningskort snart. Har hittat tagget igen :)

Idag har jag haft sovmorgon, börjar inte förän kl 12.00 på STaR. Ikväll beroende på när jag slutar ska jag nog och spela lite innebandy med Korpenlirarna af Havsbadet, så man har varit på någon träning. Haha! :)

Nu blir det att ta hand om tvätten och sedan börja göra mig klar för en eftermiddag på praktiken!



en tjusig bild jag hitta på internet :)

...

| Postat i: dikter
0

Du är som en blomma i mitt fönster som gör mitt hjärta till ett mönster.
Ett mönster som aldrig försvinner, så länge som mitt hjärta brinner.
Lämnar du mig så krossar du mitt hjärta och jag dör av sorg & smärta.


...

| Postat i: dikter
0

I wrote your name in my heart,
And it will be there 4-ever.


Fredag

| Postat i: 2010
0
Nu är äntligen dagen hära! Ungefär 3 timmar kvar av dagen tror jag iaf, vet inte exakt när jag får sluta men hoppas kring 12 tiden :) När jag packade ihop det sista imorse började jag fundera hur tusan jag hade tagit mig hem om inte mamma kommit och hämtat mig?! Att man kan ha så mycket saker med sig. I rummet ser det inte så mycket ut men när allt är på soffan och bordet syns det verkligen hur mkt det är. Har ju iofs tagit med mig lite mera varje vecka så därför har väl grejerna ökat utan att jag riktigt märkt det, hehe!



En fin bild tagen i arvidsjaur :)

Torsdag

| Postat i: 2010
0
Imorgon är det äntligen fredag, kring klockan 12.00 kommer jag att sluta på sjukstugan och sedan bege mig hit och packa ihop alla saker för att åka hem med mamma, moster och lillkusin ;) Läängtar!

Näe, nu är det dags att dammsuga så jag får lägga mig och sova någon gång. Har redan snabb-dammtorka så. Det jävliga är att dom har en typ 30år gammal dammsugare och den låter som F***N! och suger nästan inte alls. Tuungt.

På lördag hoppas jag att det blir en shoppingrunda för jag måste inhandla julklappar, julklänning, nyårsklänning och andra småsaker. Måste även klura på en önskelista till jul enligt en beställning av mamma. Det jag mest vill ha är en bil och pengar, men pengar är inte roligt att ge och en bil kommer jag nog inte få. Så måste klura vidare :p



En fin bild på favorit skylten :)

Korpenlirarna af Havsbadet!

| Postat i: 2010
1
Har ju glömt att berätta om lagfesten jag var på i lördas :)

Vi skulle vara kl 19.00 i en lägenhet mittemot kvarters, jag blev lite försenad då vi hade varit hos mormor och morfar för att fira farsdag (i förskott). Så jag var halv 8 hos jenny, å där sitter hon med färg i håret, hehe! Hon var låååångt ifrån klar. Tror vi begav oss kring 9 tiden ;p Jag skulle alltså på lagfest med Korpenlirarna af Havsbadet, innebandy. Har varit med och spelat två matcher med dom, turneringen har pågått medans jag varit här i arvidsjaur annars hade jag säkert spelat mera :)

Detta är ett mycket trevligt gäng där man känner sig välkommen även om man inte känner någon i laget, det är även flera andra lag som är avundsjuka på detta lag! Det förstår jag :)

Under kvällen blev det mycket skoj och skratt! Sedan avslutades kvällen på Challenge ;)



Lagbilden :)

Om ni funderar vad alla har för band på sig är det Jenny's idé. Hon delade ut band med olika "Fröken..." som hade utmärkt den personen både på träningar och matcher! Tex: Fröken Kapten, Fröken Vinnarskalle, Fröken Senil, Fröken Bangarn, Fröken one hand, Fröken mössa, Fröken magsjuka, Fröken Hawaii, m.m.



Jag fick äran att få Fröken match, då jag endast hade varit med på matcher ;) Det var riktigt roligt att gå ut med dessa sedan för det var många som funderade vad för band vi hade på oss!

Ny kategori

| Postat i: dikter
0

Har skapat en ny kategori där jag kommer lägga upp dikter som jag har haft sparat på datorn i evigheter. Vissa är väldigt tänkvärda och andra har vissa minnen kopplade till dom. Kika in dom, börjar komma på måndag! :)


Journalgrodor!

| Postat i: 2010
0

Besvär med höger fot, tidigare amputerad på grund av ett sår.

Patienten talar ej svenska. Kommer till avdelningen, har medföljande tok.

Behöver två levande personers stöd.

Besked till doktorn som opererar via fax.

Blöder ibland ifrån vänster näsa.

Cyklade i dag på eftermiddagen när plötsligt en liten flicka kom in i hennes framhjul.

Det döva ögat var tidigare det bästa örat.

Det senaste spermaprovet är aldrig taget.

Detta var de patienter som blev liggande på mitt skrivbord.

Diskuterades på HIA där patienten låg med infektionsläkaren.

Diskuterar lite med patienten och hennes medföljande anhöriga dotter.

Efter två dagar var knät bättre och efter tre dagar hade det helt försvunnit.

Far och mor avled då hon var 12 år gammal. De har ingen kontakt med henne.

Fick dock besked om att hjärtat var bra, men att hon skulle återkomma om hon blev medvetslös.

Frånskild. Vuxna barn. Har nu en skallad särbo.

Födelsevikt 3 500 kg.

För tre dagar sedan debut med smärta i främre underbenen, mest höger.

Haft svårt med att sticka sig själv i penis trots att han är tandläkare.

Har inte idrottat eller råkat ut för något annat trauma.

Har tappat knät två gånger utan att han ens vet vad det är för fel.

Hon har ingen frossa, men hennes man uppger att hon var mycket het i sängen natten till idag.



Bara några av alla de roliga som finns på sidan: http://www.avigsidan.com/avigsidan/avigt011a.html
Haha, inte bara jag som kan skriva lite galet i journalen!


Onsdag

| Postat i: 2010
0
Hade en inte allt för rolig dag igår men nu är det glömt och jag tar nya tag!

Nedräkningen har börjat till denna praktikperiod är slut, är nu ungefär 45h och 15min kvar! :) Det känns både roligt och skönt att slippa pendla hit varje vecka, men riktigt tråkigt då denna period har varit mycket givande. Bästa praktikplatsen hittills :)

Idag skulle det sitta gott med något flååd men tror att jag sparar det till fredag ifall om det blir att äta då. Mamma, moster och viktor ska komma och hämta mig så jag både får hem alla saker och slipper åka buss!

Längtar till helgen då vi även ska träffas och planera inför nyår i Kåbdalis :) Håller på att lääängta ihjäl mig. Annars blir det en lugn helg för att ladda alla batterier då jag börjar på nästa praktikplats på måndag!



ingen ovanlig syn i dessa trakter ;p

Tisdag

| Postat i: 2010
0

Låt detta inte stoppa dig!


Lördag

| Postat i: 2010
0
Nu skålar vi tjejer! :)



en del av dom som säkert är där ;p jag står vid borte delen av målet!

Lördag

| Postat i: 2010
0
Gårdagen spenderades då med Linda v, vi gjorde egentligen inget speciellt men det var trevligt att träffa flickan ändå :)

Idag ska vi till mormor och morfar för att fira FarsDag ;p där blir det middag och för mig att göra mig klar för kvällen. Ska på lagfest med bandy laget som jag har spelat 2 matcher med. Känner typ ingen men det kan bli kul ändå :)

Ska börja packa väskan så att inget glöms hemma!



en bild från arvidsjaur! älskar att vintern är här (:


Torsdag

| Postat i: 2010
0
Har idag hunnit med att skotta gården, hämtat ved, plockat hemma, springa på stan, träna på stepin och spelat innebandy match ;p haha! är man effektiv så hinner man mycket.

Imorgon blir det nog inte så mycket spring då jag ska fokusera på plugget stor del av dagen. Ska även förbi nästa praktikplats och presentera mig och höra när jag börjar nästa måndag :) kvällen kommer ev tillbringas med Linda Viklund, det var verkligen inte igår vi umgicks (;

Nu blir det godnatt!



En bild tagen för läääänge sedan ;p

Onsdag

| Postat i: 2010
0

Är nu återigen hemma i Piteå :) Bilresan hem tog längre tid än väntat då det var snöstorm en bra bit av vägen hem ;p En resa som tidigare tagit 1h 20min tog idag nästan 2h, aja var ju ändå hemma tidigare än om jag åkt buss!

När jag kom hem har jag hunnit vara med mamma och handla mat, tagit ur och startat diskmaskinen, startat tvättmaskinen och torktumlaren, gått bort med pant och skräp. Är man effektiv så hinner man mycket :p

Nu sitter vi och skriver på vår affärsplan via msn, inte lika effektivt som om vi suttit vid samma bord. Men så blir det då jag egentligen är i Arvidsjaur, Zandra i Uppsala och Erika i Luleå. Ska koncentrera mig på det nu :) skriver senare.


Måndag

| Postat i: 2010
0

Tung start på veckan. Somnade kring 11 igår och har vaknat som nästan varje timme hela natten då jag varit rädd att försova mig. Jag gör ibland så när jag är riktigt nervös, å det är GRYMT jobbigt. Kan inte ha sovit mer än 5 timmar inatt!? Sedan gick resten av dagen fort då jag hade många patienter inbokade.

Är "ensam hemma" denna vecka då husvärdarna är i umeå. Så funderar på att möblera om lite, haha! Nog hade dom blivit förvånade om sängen stod i köket, soffan i hallen och tv nere i "mitt rum" ;)

Idag har jag och mamma ingått ett löfte om godis-förbud till påsken! (Undantaget julafton) Så nu ska det ändras på annat också och bli nyttigare. Nu jävlar!

Ska gå och släcka lite lampor nu och slå igång en film innan det blir läggdags, känner att ögonlocken vill falla ihop ;p



bäst att lägga ner lunar och sova (;


Söndag

| Postat i: 2010
0
Gårdagen var riktig rolig tills vi gick ut. Inga bra låtar på dansgolvet, ingen man kände på dansgolvet ;p Tagget försvann då vi kom ut, skulle ha stannat hos nina. Aja, alla kvällar kan ju inte sluta bra :p

Idag har jag städat lite i rummet och börjat packa för resan till arvidsjaur imorgon. Ska åka bil upp med en som jobbar på vårdcentralen, vi far från piteå ca 05.45 ;p tungt! måste försöka hålla mig vaken, sist gick ju det åt skogen! Men ska ta en dusch imorgon bitti så jag vaknar till lite.

Ikväll blir det mest troligt att fara och spela fotboll/innebandy i staden :) alltid skönt att få röra på sig lite.



Gårdagens frisyr ;p måste försöka kamma ut det lite, blir ett projekt det!


Jag har ju glömt att berätta att nu har vi bokat en stuga i Kåbdalis över nyår :) Kommer blir great! Har hört att dom nu har öppnat backen där så får se om det blir att ta sig några åk då vi är där. LÄNGTAR DIT! Det är även många av mina kompisar som också ska dit så det kommer att bli mkt springande mellan stugorna för att hinna träffa alla! :)

Lördag

| Postat i: 2010
0
Kom hem igår på eftermiddagen till piteå, hade en sådan snäll brorsa som kom och hämta mig i skellefteå så jag skulle slippa vänta på bussen där i 1½ timme ;) kosta mig lite mat men det var det värt. På kvällen var jag bara hemma med mor och far och slöade :)

Idag for jag in till stan i hopp om att allt skulle vara öppet, men tji fick jag. Endast gallerian var öppet! Aja, får ta igen det då jag är ledig torsdag och fredag till veckan, kanske blir en tripp till luleå stad :) Annars blir det ikväll att fara på fest hos Nina (; Längesedan jag festade med henne. Så måste nu leta upp någon fin outfit att ha på mig ikväll, i-landsproblem jag vet :p



Nina och Jag, inte igår riktigt ;)

Torsdag

| Postat i: 2010
1
Att det redan är november kan jag inte riktigt förstå. Det är en här på vårdcentralen som varje måndag upplyser oss om hur länge det är kvar till julafton, nu är det mindre än 7 veckor. Kanske man ska börja kolla på nå julklappar? ;p Har lite idéer vad jag ska köpa men man får ju se om brorsan går med på det, han ska ju betala hälften (;

Veckan har gått så grymt fort fast idag tror jag att det är fredag så det kommer nog bli en lång dag detta.

Imorgon får jag äntligen fara hem till piteå igen, snart har det gått dessa 6 veckor. Can´t believe it ;) Till veckan är jag bara här måndag-onsdag då dom har personaldagar ;p Ihelgen har jag inga planer ännu, eller fredag brukar ju vara att bara vara hemma med den del av familjen som är hemma ;p