Decemberutmaningen Del 2

| Postat i: 2012
1
Jag har inte bara en utan två utmaningar under denna månad, och fortsättningsvis framöver också!
 
Första är att minska på sockret och inte alls äta godis/kakor/fika/chips/m.m. under vardagarna! Detta betyder då inte heller att jag ska vrål äta under helgerna.

Den andra utmaningen är att tillbringa mer tid i gymmet. Nu spenderar jag all mina träningspass i en sporthall med antingen innebandy eller fotboll. Behöver komma in i gymmet och träna upp andra muskelgrupper för att orka och klara med sporterna. Siktar på minst ett gympass per vecka, vill inte sätta för högt för att det ska bli ouppnåerligt.
 
Anmälde mig idag och är hur taggad som helst. Poängsystemet finns i förra inlägget. Varje lördag/söndag kommer jag göra en sammanfattning här på bloggen hur det har gått och eventuella förbättringar inför kommande vecka. Yeah, ITS ON!
 

Decemberutmaningen Del 1

| Postat i: 2012
0
 Utdrag från http://mariapaavola.se/2012/november/decemberutmaningen-2.html
 
Utmaningen består helt enkelt av fysisk aktivitet: man bestämmer själv hur mycket eller lite man vill delta - den enda du tävlar mot är dig själv! Jag vill att detta ska vara genomförbart för alla, även för er som inte har gymkort. Jag vill att det ska vara något som inte tar upp för mycket tid (december kan vara stressigt som sagt) men som ändå gör skillnad. Först tänkte jag fixa ihop någon form av pris att tävla om, men jag tänkte efter och jag vill att vi gör detta för vår egen skull, för vår hälsas skull - inte för att vinna någon tävling. Inre vs. yttre motivation! Som sagt - se det som en hjälp att lyckas stå emot allt socker (eller vad man nu har för frestelser) lite bättre, och om inte annat känna sig fräschare när man väl unnar sig något julfika (för det ska vi definitivt göra)
 
 
 
Såhär går utmaningen till:
  • I december ska vi samla poäng! Var och en skrapar ihop sina poäng genom olika fysiska aktiviteter (se listan längst ner). Tävlar gör man mot sig själv - åtminstone jag ska lägga ner krut på att få ihop så mycket poäng som möjligt! Ju mer fysisk aktivitet, desto mer poäng. Bra deal?
  • Jag delar upp månaden i fyra delar: en för varje vecka med start 1 december (japp, det är en lördag). Varje lördag sammanfattar du veckan som gått och räknar ihop dina poäng (det är med andra ord bra att anteckna aktiviteterna under veckan så att man kommer ihåg). Du sätter även upp ett nytt poängmål för kommande vecka. Det är alltså en månadslång utmaning uppdelad i 4 delutmaningar.
  • Dessutom kommer var och en ha en "egen Decemberutmaning" vid sidan av som man håller fast vid hela månaden (denna egna utmaning behöver inte handla om kost och motion; det kan vara vad som helst som du känner att du behöver ta tag i). Min utmaning kommer till exempel vara att hålla mig undan från sötsaker på vardagarna, att hålla unnandet till fredag/lördag (skriver mer detaljerat om det senare). Helt okej att använda samma utmaning om man vill/behöver det!
 
ÄR NI MED MIG?!  LET'S DO THIS! Jag ska vinna över mig själv tusen gånger om!
 
 
 
 
 

121127

| Postat i: 2012
0
Läser varje dag en blogg där hon skriver mycket om träning och hälsa. Får mycket inspiration av henne! Dock spenderar jag mer tid i en sporthall än vad jag skulle behöva spendera i gymmet. Bloggerskan har nu i december startat en utmaning som jag sitter och klurar på. Mer info kommer när jag funderat klart! :) - men först, innebandyträning!
 

121123

| Postat i: 2012
0
Imorgon är det bara en månad kvar till julafton - och har VERKLIGEN ingen julkänsla. Plus 6 grader utomhus och regn i slutet av november är inte okej, ge mig snööööö!
 
Dagarna går fort förbi och har spenderat dom som vanligt på jobbet och i en träningshall. Innebandymatch imorgon mot serieledarna(?) på Björklunda 13.30., kommer bli tufft men dom ska få ett ordentligt motstånd! Efteråt har jag ännu inga planer men det kan fort ändras. Hade velat umgås med några kompisar och bara surra, inte alls sugen på utgång då jag även har fotbollsträning på söndag. Vi får väl se vad som händer, den som väntar på något....
 
Är nu hemma i byn hos päronen, bara slöar i soffan framför tvn med datorn i knät. Har helt fastnat för en Samsung Galaxy Tab som jag verkligen vill ha. Kan bli ett inköp efter jul ;) Ska spana och fundera vidare. Skulle även behöva en ny telefon då den jag har ibland sviker. Just nu är den på lagning då den i onsdags ej gick att starta, känner mig helt handikappad utan telefon med internet. Kalendern var kopplad till laget.se så hade koll på alla träningar genom det. Nu måste jag starta datorn som inte alls är lika smidigt, vilka i-lands problem..
 
Ska ta och styra upp tv programmen nu då päronen inte alls verkar hitta något intressant att titta på ikväll.
Ha det bra!
 
 
vill ha - vill ha - vill ha!

121119

| Postat i: 2012
0
Ledig dag som har spenderats i byn. Åkte en sväng på stan medans mamma gjorde några ärenden. Hittade dock inget då jag mest letade kläder för nyår. Middag hos farmor och träning avrundade kvällen. Nu godnatt då jobbet kallar 06.00 ;) 

121117

| Postat i: 2012
0
FÖRINSTÄLLT INLÄGG
 
Just nu åker vi iväg med destination Pajala. Matchen startar 16.45 så fram till dess är det full laddning i bussen för nu ska jag ha revansch från tisdagens match. Kommer inte hem förän efter 23.00 så blir nog inga fler inlägg idag.
 
Håll tummarna för vinst!!
 

121116

| Postat i: 2012
0

Då var det helg igen. Jobbade till tolv sedan tog jag helg. Hann vara med brorsan på stan och hittade honom en riktigt fin vinterjacka! Har även förberett morgondagens utflykt till Pajala, wihooo, det vankas innebandymatch igen. Så det är vad jag ska tillbringa min lördag med, buss tur och retur ;o

Kvällen har spenderats hemma själv i lägenheten, städat undan veckans dammråttor - skönt att få det bortgjort. Sedan har jag mest legat i soffan för att kika runt på internet och se OTH. Måste snart beställa hem säsong 9 då jag är inne på säsong 8. Eller en julklapp kanske? ;)

Har även funderat mycket kring olika saker. Framtiden. Just nu vet jag inte vad jag vill med någonting och har ingen direkt motivation eller drivkraft till att få saker gjorda. Måste klura ut vad jag vill och få ett mål att uppnå. Finns för tillfället så mycket annat att lägga den lilla energin jag har på som är viktigare. Men i långa loppet håller inte det riktigt. Tips någon på var jag kan hitta motivationen?

allt var så mycket lättare när man var liten...

121114

| Postat i: 2012
0
Innebandymatchen igår gick ju bajs! Jag var inte alls laddad i huvudet och gjorde mycket fel. BLÄ! Målen började vi inte heller producera förän i sista perioden, och vi hann inte ikapp motståndarna. Men nya tag inför matchen på lördag borta mot Pajala, wihooo!  ;)
 
Har idag hunnit hämta nycklar och andra fotbollsrelaterade ärenden då fotbollssäsongen börjar på söndag :) Skönt att hinna få det bortgjort.
 
Var även hem en sväng för att få lite middag i magen innan jag åkte iväg på lite innebandylir.
 
Imorgon blir det jobb, städning, tvättning och innebandyträning! Om jag hinner är jag sugen en sväng på stan och ev på Sensia24, måste komma igång med den sortens träning också.
 
Sitter och ser Sverige - England, Sverige leder nu med 3-2 genom hattrick av Zlatan. GO GO GO!
 
Godnatt :)
 

121113

| Postat i:
0
Världens bästa bror! Vad vore vardagen utan dig. Du är min bästa vän och jag vet att du alltid finns där för mig när jag behöver dig som jag alltid kommer finnas för dig! Vi är starka tillsammans och kommer klara alla hinder som står framför oss. Du är bäst <3




121110

| Postat i: 2012
0
Blev inga fynd idag för mig på affärerna vi besökte. Kände inte alls mig nå shoppingsugen. Redan kring halv 1 blev vi klara på stan så då passade jag på att rensa lite i förrådet. Har det just nu i kartonger som jag ska ta reda på tillveckan. Tog även in cykeln för vintern då den ändå inte används.
 
Kvällens aktivitet blev att stanna hemma i byn i soffan med mamma och pappa. Lika skönt det, skulle inte vara nå bra sällskap ikväll ändå på någon annan aktivitet. Lite slut i kropp och själ efter några tuffa veckor med sjukdom och jobb. Laddar om batterierna ihelgen för att ha nya krafter inom kommande vecka. Inget jobb inplanerat ännu men ska då passa på att göra andra nyttiga saker.
 
Nu ska jag joina framför tvn, verkar vara typ dobbiedoo på schemat. Ha en bra lördagskväll! :)

121110

| Postat i: 2012
0
Hade innebandymatch igår i Hortlax mot Gammelstad, vinst med 7-6, SKÖNT! Som vi krigade hela matchen var vi värda att vinna :) Finns att läsa om på pt http://www.pitea-tidningen.se/sport/ojebyn-avgjorde-i-forlangningen-7270044-default.aspx !
 
Åkte sedan hem till byn och spenderade natten där. Ska snart in till stan och umgås med Nina, ryktades om att vi skulle på second hand affärer idag, inte direkt affärer jag brukar hänga på.. Ikväll vet jag inte vad som händer, känner inte för att göra någonting men ännu är det inte kväll :p
 
Hejsvejs!

121107

| Postat i: 2012
0
Onsdag onsdag onsdag. Veckan flyger förbi. Jobbat färdigt för denna vecka (vad jag vet just nu) och firar det med OTH avsnitt. Ska även iväg på Sensia ikväll innan jag åker och lirar lite innebandy med några kompisar. Fick även veta idag att jag spelar på fredag - wiee! Som jag är laddad redan nu :)
 
Nu ska jag försöka hitta lite mat och packa väskan, ska sova i byn ikväll då jag är ledig imorgon.
 
Vi hörs!

121104

| Postat i: 2012
0
Redan November, dagarna bara flyger förbi. Det har nu gått ett år sedan JL for iväg på jobbet och aldrig mer kom tillbaka, var förbi graven igår för att tända ett ljus ♥ du är fortfarande saknad!
 
 
Längesedan sist jag uppdaterade men har haft fullt upp iveckan och har inte prioriterat bloggen. Jobbat hela veckan som lokalvårdare på diverse ställen i Öjebyn. Har även varit på introduktion på mitt nya jobb, blev snabba ryck med behovet så jobbade för första gången igår. Är på ett avlastningsboende för ungdomar. Jobbar nästa gång ihelgen igen :)
 
Fick smita lite tidigare från jobbet för att hinna byta om inför halloween festen. Utgången var inte lika rolig som förfesten då vi först fick köa i en timme, usch! Träffade sedan en massa blodiga människor ute som gjorde allt lite bättre.. Orkade inte vara kvar tills allt stängde, men det var kul ändå :)
 
Idag har jag varit hem till byn för att tvätta, umgås och äta middag med familjen. Blev även en powernap - skönt. Nu sitter jag och ser "PARTAJ" innan jag ska lägga mig och sova.
 
Detta var allt för denna gång - godnatt!